Härmar Malin!!!

Kan ni inte skriva en liten kommentar när ni e inne å läser detta inlägg..... E sånyfikna vilka ni e allihopa!!!!!!


Kram te er iallafall!

Vem vill hjälpa te???

Å flytta!!!!????

Samuels rum!

TRÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖT!

Nu kom jag hem efter 12h i huset... Samuel har varit hos farmor igen... Å mamma å jag har tapetserat... Det var jätte länge sen jag tapetserade... Så jag har glömt massa! Men det blev färdigt! Men vart inte nöjd me fondväggen... Den e konstig... Båderna syns jätte tydligt... HMMMMM! Hoppas det ändrar sig i morgon!

Lovar att jag ska försöka ta kort imorgon!

Lite kul var det idag... Tjocka Pia kom in... (Hon ska ha bebis om 10dagar) Å blev jätte frälst i färgen i hallen.... Berättade då hur jag hade gjort!

Åt hos svärmor idag: hemma gjord ärtsoppa å fläskpannkaka! -GOTT

Andreas har varit min bodygard idag... Vi blev hotade stryk.... Men berättar inte här vad det handlade om! Men lite kuslig blev det!

Nu ska jag gå te soffan å krama älsklingen... Har knappt sett honom på 1vecka!


Kram på er

Super nöjd!

Hinner inte skriva så mycke...Lilleman ska ha medicin. medicin. medicin & sen lelle å sova!

Torsdag va vi på kladdis.... Jätte mycket barn å kuligt! Hannes å Freja hade börjar gå... Dom skulle vara födda nästan samtidigt som Lilleman... Så nu ser man ju verkligen hur sjuk han e....Å ovanlig! Eller vad jag ska säga.,.... Man ser hur mycket fel det är på honom! Sen följde Freja å hennes mamma med te huset... Där tog vi kaffe å sen under dagen hann jag måla gadroberna i lillens rum 1gång å köket en extra gång...

Idag!!!!!!!!!! Jag gick upp vid 9 å min andra 2 älsklingar sov så gott... Hade kommit överens med A att han skulle ta S så skulle mamma hämta mig å han komma te huset me S när han skulle sova igen... Så det gjorde vi... Å sen körde jag A te Ljusnäs igen... Hämtade posten å vi fick idag 4 brev från Landstinget med 12olika möten med Hab. dr.. m..m.m. Vi får annars minst 2brev i veckan...
 Åt färdig grillad kyckling å potatis sallad idag... Jippie =(
Idag har vi målat om i hallen... ÅÅÅÅ dö inte nu.... Jag har skvättar av färg från mitt hus i Ambjörby å Ljusnäs... Så jag satt mig på golvet med en visp i högsta hugg.... Å blandade färg.... 9 olika hinkar med färg blandade jag i å alla i olika kulörer! Men skit fin färg fick jag till.... Så nu e hallen. ja vad ska jag kalla min egen fäg för nåt.... Amljustöllet? Nej färgen går åt nougat/ grå/lila/beigh.... Låter det fin???!!! Ni får komma å kolla istället!


Men natti på er läsare!  Å stora Kramen!


Hemma igen!

Stressigt som vanligt i Karlstad... Vi kom ner igår kväll vid 21... Hann ju då tyvärr inte med kvällsmaten på p.hotellet, men dom var snälla å fixade lite smörgåsar te oss..
Samuel fick äta kvällsgröten helt näck på golvet å sen duscha av sig med pappa... Å de e alltid lika kul!
Sen fick mamma en paus rån mammajobbet å blev sittandes i foajen å snacka me en annan hotellgäst.
Drog upp Lilleman kl.7 för han måste vara vaken 2,5h innan EEG. Han somnade som en stock under EEG.. Så det gick lika bra som vanligt. Men denna gång somnade inte jag. Sen efter ca.30min  måste Lilleman vakna för dom vill ha EEG:t under vaken ti oxå... Å som vanligt e det lika jobbigt för honom... Han hinner verkligen somna djupt under den halv timmen.
Sen iväg å packa det sista på hotellet... Å springa bort te Habiliteringen... För läkarundersökning... Träffade en familj från Hagfors i väntrummet... Å vi ska få hamna  i samma grupp på hab. i Torsby  Dom hade en dotter på ca.19månader.
Fick verkligen prata ut med dr. idag... Många lättnade frågor som jagfick svar på om Samuels kommande vardag.. Behövs ju snart HJÄLP! Jag tror jag snart rasar in  i väggen.... Sen frågade hon hur myket jag e te BVC. Å det e ju aldrig... Jag bad ändå sköterskan där att få komma varannan vecka...men det tyckte inte hon... Så nu har jag nog inte varit där sen i höstas... Jag har avbokat ett läkarbesök... För att jag redan hade 3sjukhus/hab. besök den veckan... Å orkade inte me ett te... Hon tror verkligen att jag ska få förtroende för dom i Likenäs... För de sa hon till mig att jag måste få direkt... Då hade jag let på Karlstad sjuhus i 3,5månad.... UUUUUUUUUU för vissa!
Sen åkte jag å S te en av personalen från 10:an som hade köpt födelsedaspresent te S... Under tiden vi tjatade graviditet å bebisar ( Hon ska ha bebbe i augusti) så hann pappa fixa lite på stan... HAHAHAHAHA Samuel har använd troskydd... S gjorde en fart rann i blöjan å A hade tagit sista blöjan utan at meddela detta... Å om tur var det ju bara en fuktad fis som kom... SÅ jag tvättade rent honom (Han hade haft blöjan i 30minuter) La i ett trosskydd där bak i blöjan å på med blöjan igen... Ringde A å sa att han måste köpa blöjor innan han kommer... Sen tog det väl 15minter så var det me än en fis som kom... Så då fick S ligga naken på golvet på handukar å filt över sig å somnade en stund... Sen kom pappa med mera blöjor... Sen sprang jag in på stubutiken å köpte mer rollar å penslar... Å sen te Bergvik för mat å lite handling på Maxi... Sen så satt A å S i bilen å myste å jag sprang igenom IKEA på 30minter... Mer flyttlådor, panelstänger, burkar, korgar, toaborste å 2st 9:- badrumsmatta... Sen åkte vi hen... Hemma vid 21...



Nu klagar Lillen att han vill ha nattningen av mamma så jag får väl ge mig...
Imorgon blir det målning igenna!

Kram på er!


UUUUUUUU!

Jag e super trött nu...

Det verkar har gått bra för lilleman hos "fammo"... Lillen har oxå fått sår i ljumskarna... Han äter ju antibiotika nu å vi har snabbat oss att byta på stört efter han bajsat.. Men det har ändå lyckats fräta sönder huden i ljumskarna å rövsköööra.... Gör så ont i mig... Han har ju problem i vanliga fall i ljumskarna... pga. att han inte särar på benen... Så det blir ju svamp... Men så här illa som det är nu har det aldrig varit.... Någon som har super tips för detta!

Idag hann jag ialllafall med 20års kalas... måla taket fixa mamma.... måla alla lister  å grundmålat alla väggar... (Fy fan vad reperations tapeten suger färg)... Haft Linda på genomrusning i huset å även Ann.... A kunde inte hämta mig på stört när jag ville hem... S hade inte somnat...Å nu ska ni inte tro att han åker hemifrån när S sover utan storebror e ju hemma.... Så istället för att sitta i köket i vårt hus i en plats solstol å slumra.... Så släckte jag ner å låste om mig å tog mig en promenad te Helen... Fy va gött det var at promenera i snön å ENSAM!

Imorgon blir det målning av lister å 2 målningar av svart, grönt, lila!

Nu ska jag sätta mig i soffan å gotta mig med
Natti  å kram på er!

Några bilder på vårt hus!

Ska försöka hinna slänga in lite bilder på vårt nya hus...
Idag blir de massa jobb.... kl. 14,00 20års kalas på porten.. Sen så ska lilleman få vara hos sin farmor för första gången... För mamma ska försöka hinna måla taket å literna i storebroderns rum... För imorgon ska han vara med å måla... Han har valt färger helt själv.... 2väggar svarta, 1 grön, 1 lila.... Vad blir då detta??? JOOO FÄRJESTAD! Han ska bara ha fäjesad grejer säger han nu.... Så i detta lilla rum blir en hemmabygd säng/soffa/ elementskydd.... Å en svart tv & stereobänk å om vi får plats våran stora svarta skinn fåtölj! Blir nog rätt mörkt...Men det e viktigt att han får välja själv... Å om han ändrar sig om nåt år så e det ju bara att måla

Höst, sommar & vinter

Kolla rodendron!!!!!! =)

Min 2:a blogg!

Kommer jag försöka föra över hit så småningom....

Men nu e det läggdax Johanna...

Imorgon får jag försöka fixa lite på utseendet här... För detta såg tråkigt ut...

Kram på er snokare! =)


Min 1:a blogg!

den 14 juli 2008

Ny blogg!
Hej alla min få läsare!

Jag har nu skaffat mig en ny blogg!

Adressen dit e:


http://my.lifestory.se/samsmamma Upplagd av Mamma i bondgarn kl. 14:16 0 kommentarer

den 24 maj 2008

Vart tar tiden vägen.....???
Hallåj!

Det var ju snart 2 månader sen jag skrev... Kommer inte ihåg allt som hänt!

Men som man brukar säga en bild säger mer än tusen ord..
Så jag ska nu skriva många tusentals ord.................................



6/4: Samuel däckat hos pappa Andreas.

10/4: Samuel diggar tumme tott!

12/4: Besök frå GBG. Samuel hos gudmormor.

12/4: Fortfarande besök frå GBG, Samuel hos tant Ingo.

17/4: Övernattning i Karlstad, e hos Inga-Lena

20/4: Isak döps i Nyskoga kyrka.

22/4: Samuel somnade vid en påklädning.

26/4: Börjar bli mer kul me napp...

26/4: Syskon bus!

27/4: En snabb sovis i sin säng. 27/4: Skulle försöka fixa tack kort.. men det blev Samuel med hår!

30/4: Valborgsmässoafton hos grannarna!

forts. grann gänget.

forts. grillmästaren Andreas!

forts. Granntanten sitter å super på en bira!
1/5: Besök hos Isak. Tror inte att du e äldre för att du e störst, jag e faktiskt 12 dagar äldre än dig!

2/5: Jonas 40års fest. Visst e jag tuff i mina hörsel skydd!


5/5: Somnat i babysittern med nät på!


6/5: Somnade sittandes i pappas knä!

12/5: Mössa på sne!
14/5: Hos min mormor!

14/5: Tar ett härligt bad. Favvo ställningen e på mage!

23/5: Vad tyx... e jag inte gullig å charmig!



































































Upplagd av Mamma i bondgarn kl. 03:26 3 kommentarer

den 26 mars 2008

karlstad,gbg,påsk å vardag
Måndag å tisdag i Karlstad:

Kom te karlstad på måndag kväll.. Åkte te Ica å Elina å käkade pizza ihop.. Sen bar det iväg te patienthotellet. Vi sov där en natt..
På morgonen kl. 07,00 skulle vi befinna oss på 10:an. Å det gjorde vi allt! Vägdes lillen å vågen stod på 3000g exakt! Han fick en PVK: dropp/nål ingång. Åt å väntade ut tiden. 9,40 fick han morfin i munnen.. å det diggade han inte. Gurglade å skrek å spottade å fräste. Men deckade gjorde han allt! Sov som en stock. Så vi körde iväg honom till röntgen. För dom som inte vet så skulle han göra en magnetröntgen. Å var tvungen att sova pga att man inte kan säga te sånna små att ligga still. =)
Ingalill å Samuel
Per, Ingalill & Ann

Det var två syrror me, Per å Ingalill. Vi föräldrar fick inte va me. Så vi gick te cafeterian å där träffade vi på 2 föräldrar å unge som va på tian i december.
Sen kom lillen i vagnen å det bar iväg te 10:an. Han ska då ha övervakning i 6h efter morfinet.. Så det blev en lång väntan.
Under tiden så fick han spruta.. ett liten skydd mot RS viruset.
Sen te hotellet.. Andreas åkte å köpte pizza, så det blev pizza idag igen.
Andreas ville se hockeyn så han åkte te kusinen Jocke.. Jag blev inte me för jag va alldeles för trött.

Onsdag å torsdag å fredag i GBG:

Åkte frå karlstad vid 09,00. Kom inte längre än rasta vid nyängen.. så skrek lillen efter mat. Så ställa sig där vid parkeringen å amma. Sen när vi började närma oss Uddevalla så vaknade han te. In där vid blomsterlandet på restaurangen å äta å amma samtidigt. Sen iväg igen. Andreas hade ställt in adressen te östra (drottning Sylvias sjukhus) på gps.. Men vi hamnade väldigt konstigt... på ett villa område vid ett hus. Det skulle varit väldigt komiskt om man inte kolla på klockan. Klockan 13.00 skulle vi skriva in honom på avd. men då stod vi ju där... Hittade sjukhuset på gps:en å åkte igen efter den. Å denna gången kom vi rätt.
Jäktade in där å in på avd. prata me läkare, få tvätt svampar & bli visat avd.
Sen iväg te hotellet.. Apple hette de visst... Kom in där å receptionistan va visst en gammal party kompis frå gymnasiet.. Liten värld vi lever i. Packade in oss å sen nalkades det kvälls buffé... Men uuuu va illa den va! Sen amma kvällen igenom typ... Vi skulle ju tvätta å bada honom me desinfektions svampar. Men handfatet va så enormt litet... så jag fick duscha med honom istället. Han blev väldigt hal men annars gick de oxå bra.


Gick upp 05,00. Samuel fick inte äta något från 03,30 å skrek då... Jag skulle inte hålla honom för jag luktade ju mat.. Så Andreas fick en tuff uppgift..Andreas försöker trösta hungriga Samuel innan op.Samuels säng!


men det gick rätt bra. In på sjukhuset 06,30 å bada honom igen me sånna svampar. Sen kleta bedövnings salva på 2 fina ådror.
Kl: 08,00 bar vi upp honom te op.avd. Å fick lämna ifrån honom där. *snyft*
Kl: 11,00 ca. ringe dom på oss å sa att vi kunde komma upp för att han va på uppvaket å börja vakna te liv. Började amma honom redan efter 20minuter där. Ner te hans avd. efter 45minuter. Sen fick v befinna oss där i 22h. va en annan unge å tjej på samma rum å hade gjort samma op. Alltså för pung brock! som kom i frå Hönö.. Kul!
PVK:droppingång + syresättningsmätaren

Undersöknig på G
Jag fick sova på avd. den natten pga att jag ammar! Andreas sov på hotellet!

Upp 07,00.. Äta frukost å amma! Utskrivna 11,00.. Åkte då te Mölnlycke å te moster å hämta 2 skjortor å sen te Samuels kommande gudfar å fråga honom om han hade lust att bli de!
Å de ville han....
Fika där å sen i bilen för hem resa!
Stanna vid maccadonkan å fick oss lunch. Sen blev de 2 te ammnings stopp på vägen hem!
Hemma vid 20,00.. Äta å sova!!!!!!!!!!

Påskafton: Lördag

Äta go frukost me familjen.. Laga mat... Janssons, köttbullar, ägghalvor. Mamma hade snällt gjort påsk skinka å lagt in sill.. Jag la ner mig på efterrätt.. Det blev annanasfromage å persikofromage.. som äggens färger.. sen blev de lite goa korvar å pastej te detta...
Joar kom å påska för oss.. Han va en söt påsk kärring... fick 2 fina teckningar som han (Marit) rita. Å han fick ett litet påskägg me godis..

Mys kväll me popcorn... Natti!

Påskdagen: Söndag

Gjorde nog inte så mycket.... Va te svärföräldrarna/farmor & farfar å åt... Det va potatis gratäng, tjälknöl, katareller å sås å en sallad på tomater, gurka, mögelost, basilika, rödlök & vinigrett.. Å lax me romsås. Efterätt va det varma päron å glass..

Annandag påsk : Rickards 12års dag : Måndag

Åt go frukost å efter Samuel gjort sin fm sömn så åkte vi te Exär te Åslund me fam. Dom har 2 barn ett på 3 å ett som e fött den 8 mars.. Samuel skulle ju ha fötts den 7.

Sen handla på Indianen me en hungrig son. Det blev hämt pizza på kiosken å äta å amma hos Linda.


Tisdag:

Städa i garderoberna uppe å fiskbullar te midda..

Onsdag: Idag!!!

Frissan kl. 12,00.. Andreas barnvakt.. Midda färdig när jag kom hem... baconsås å pasta. Andreas börjat städa å jag fortsatte.. Fy fan va skitigt!! Å nu blir de mys kväll me Samuel..
Imorgon blir de Karlstad igen.

Kramar
Upplagd av Mamma i bondgarn kl. 01:54 0 kommentarer

den 17 mars 2008

Oj va har glömt att skriva..




Fredag

Besök av mina kära grannar: Marit, Magnus, Joar & Birgitta.
Lille Samuel fick ett par söta tofflor & en liten leksak te vagnen som låter.
Kvinnorna i familjen myste me lilleman. Å deras lille Joar blev rädd när Samuel lät så han döpte om honom till "läskig bebis". Vi fikade å babblade.
Marit, Joar & läskig bebis
Birgitta & Samuel

På kvällen kom storebror hem..
Så jag gjorde kvälls mys... fyllda tortillas med taco köttfärs, annanas & ost.. som jag sen stekte. Så åt vi sallad, salsa & min creme freish taco. Det blev jätte gott å uppskattat.

Lördag

Rickard hade städ dag.. Jag lagade go mat: Potatis, Lax, holladaise sås, sparris & sallad. Andreas försökte fixa Rickards dator. Å lilleman pendlade mellan oss å gjorde som han brukar äta, skita, sova & skrika så storebrors öron snart lossnar =) Milk built this body!
På kvällen blev de myskväll me popcorn å dricka å så såg vi "Bee Movie"
Sen började ju melodifestivalen så jag gik upp i sovrummet istället å såg på grey´s. Rickard kom upp när melodifestivalen var slut å deppa... Han tyckte helt fel låt vann... Han hejade på BWO så han hade fjärilar i magen innan det började....

Söndag

Dom 2 större killarna var ute i garaget å byggde lådbil. Mamma kom å fikade. Hon tjatade på sovande Samuel att vakna för hon ville ha honom vaken... Å till sist vakna han... Jag lite purken för detta! Mormor & Samuel på sne! Åt potatismos å värmlands korv te midda!
På kvällen åt vi efterrätt: Persikohalvor med vanilj grädde... Mumma! Å så såg vi färdigt på "Bee Movie" Sen åkte store junior te farmor & farfar..

Måndag : idag!

Jag packar... Ringer drottnings Sylvias barnsjukhus i GBG & försäkrings kassan. Vi ska ju åka te Karlstad sjukhus i afta... Samuel ska få morfin imorgon å göra magnetröntgen. På onsdag bär det iväg te GBG på inskrivning på drottning Sylvias barnsjukhus. På torsdag blir det operation för lille Samuel Han har brock. Sen hoppas vi att vi ska få komma hem på fredag eller lördag.
Lilleman i en jätte go dress.
Kram på er! Blir inge nytt inlägg förrens te helga. Upplagd av Mamma i bondgarn kl. 06:11 0 kommentarer

den 14 mars 2008

Stressigt värre!
Igår var jag te sjukan me Samuel igen.. kollade ögonen..
Sätta mig i kö på incheckningen.. Samuel va jätte hungrig å skrikig... Fram me tutten... Folk stirrade men so what!.. Min tur.... gå å amma te luckan... sen iväg å gå i korridorerna te de riktiga väntrummet... å så ammade jag samtidigt som jag försökte styra barnvagnen... Phuuuu!!!! Sen skulle jag till 10:an för att väga honom för att jag tjatat till mig det. men visste att jag inte skulle få komma in där pga att vi varit i kontakt me barn under 8år. Så dom körde ut vågen i korridoren vid förlossningen.. Så det blev att klä av honom i vagnen å lägga upp honom på vågen å den stod på 2890g.. 200g i veckan e bra! Sen sätta på honom blöjan å klä på honom allt..
Sen ut i bilen.. Packa in barnvagnen... i med honom i bil barnstolen.. spänna fast allt!
Iväg te barnens hus.. Ur me honom & stolen... in å köpa baby vakt..
Iväg te Jolie samtidigt som man blir lotsat per telefon & har en hungrig son.. In där... kissa... amma å så var Therese å Tindra där + en te.. Stanna nån timme.. HUNGRIG!!! Te Maccadoncan! på drive in.. Äta i bilen på parkeringen... Iväg hemöver.. Samuels börjar skrika i exär.. men lugnar ner sig.. Så jag testar att gå in å handla me honom.. men det blev att ha en skrikande son i affären... In i bilen å han somnar igen.. suck..... tänkte att jag tar mig kanske hem... Men så fick jag en så förbannad kramp i tårna på vänster foten... tvär nit! en parkering.... Stannar... försöker massera min fot samtidigt som Samuel vaknar å skriker igen... försöker trösta me nappen samtidigt som jag masserar foten... Det gör så ont så jag lipar ikapp me lillen... Ur bilen barfota å stå å hoppa på den kalla asfalten. Det går över en del... In i bilen slänga fram tutten å ur me honom ur stolen.. amma... Å här står jag på en jävla dålig parkering... man skulle egentligen köra in på en liten väg... men såg den så sent å hade sån kramp så jag stannade vid uppfarten.. dom andra bilarna måste tro jag e dum. parkeringsplatsen e den 1:a efter Exär.. Ammat färdigt! I med honom i stolen... Å då lät det som raketer satt fast i rumpan på honom... Tänkte jag skyndar mig hem så slipper han sitta i skiten länge... tog 20min hem! Äntligen hemma! A fick plocka ur bilen... Jag tog hand om bajskalaset... Sen blev det 3 bajsblöjor till på kvällen! En ur bajsat son! Sen blev de hockey å popcorn, coca cola, kex choklad å sen sängen... Sen sov Samuel nästan 5h... SKÖNT!!! Upplagd av Mamma i bondgarn kl. 06:53 0 kommentarer

den 12 mars 2008

hmmmm vad har jag gjort sen sist!
Tisdag....



Pia var på besök... hon hade visst varit på hus visning... ÅÅÅÅ jag skulle oxå vilja köpa hus... Inte bo i detta rått hålet!

Det var kul att träffas igen... hon kom ju å besökte mig på sjukan å gav lillen lite saker.. Å fick se honom riktigt liten... Så hon tyckte att han va stor nu.. Ja, det var mycket vi missat att babbla om... å försöka babbla ikapp 3,5månad va inte lätt på 1h. hihi..



Städade köks lådorna idag oxå.. har ju inte blivit gjort på 4månader så det jag säga att det behövdes verkligen!!!!!



Åt rester idag... Andreas började så tidigt så ja hann inte laga mat innan han åkte å sen hanns det inte me pga att Samuel sover så lite på dagen!



Gjorde inte så mycket mer på denna dagen... man hinner inte så mycket när Samuel ska amma varje halv timmen typ!



Samuel tog sig ett kvälls bad oxå!







Onsdag....



Mamma kom vid 12 för att lämna lite krösa sylt. Sen gjorde ja kyckling å ris å curry sås.. snabbt å enkelt å de e bra ibland..

Mamma hade med sig en bärsele som jag fått av Helen & Gunde & Elias.. Testade den å det funkade jätte bra... Men det dumma me den va ju att Samuel hamnade precis vid mina tuttar å där tycker han att det luktar jätte gott å vill tutta ännu mer! *suck*
Så här ser vi ut i bärselen!!


Har rensat av köksoffan oxå... där var det mycket papper & post.. Om ni tänker så har Andreas varit hemma ensam i 3månader så då kan ni förstå hur mycket det va =)



Har gjort matlåda te Andreas oxå... nåt skit äckligt blev det... BLÄ Hack korv å potatis..



Andreas e i garaget idag... hans lastbil e på Volvo i Sunne...



Imorgon blir det Karlstad igen... UUUUUUUU så tråkigt... det som blir kul e väl att vi kanske ska te Jolie å Gabriel.





Ses väl kanske på fredag då Marit, Magnus & Joar!



Kramar


Samuel å mamma skriver denna blogg nu! Upplagd av Mamma i bondgarn kl. 11:14 1 kommentarer

den 10 mars 2008

Bajs kalas!
Idag sov Samuel rätt bra på f.m så jag hann å fixa middan å det blev att steka köttbullar, koka: potatis, morötter å gräddsås.. Sen la jag in pressgurka med persilja å steriliserade flaskor.
Mamma kom precis när maten var färdig, så hon fick oxå.

Andreas skulle haft e.m men så kom en lastbil hem med vajs.. så han blev i garaget från 11-19,30.. sen så åkte han å lasta å där e vi nu.
Ungefär så ser alla våra lasrbilar ut..
Samuel har haft lite problem med magen å inte fått ut så mycket dynga som jag velat i 2 dagar... Men idag så sket han rejält... "dåliga libero blöja" fick bajs långt upp på ryggen... mumma... body å byxa fulla me skit. Så det blev att lägga kläder i blöt å duscha av de värsta.
Samuel med skit långt upp på ryggen..
Lillgubben har legat på gymmet idag oxå.. å kissat å skrikit å sen ålade/kröp han runt hela gymmet... impade rejält på mormor... =)

Kram på er, grannarna som läser =)

Vad ska ni göra imorgon??? Upplagd av Mamma i bondgarn kl. 11:43 1 kommentarer

den 9 mars 2008

Helgen e snart slut!
Tjenixen där ute!

Ja som titeln på detta inlägg e, så e helgen snart slut!
Å va fasiken har man gjort......

LÖRDAG : KVINNODAGEN
vi var te Stöllt hos svärföräldrarna/farmor å åt... Lilleman sov en stund på deras säng... Å så fick han presenter... Av farmor & farfar: 2 fårfiltsplädar, en laban overall, flera mössor, strumpor & sen kommer det 7 filtar oxå fast dom låg i tvättmaskin.. Av Maud & Olle: 2 vita bodysar, en grå jogging dress, en Emil skjorta & 3 par långa strumpor.
Vi åt pannbiff å potatis å stekt lök å sås. gottit!

Sen hemma gjorde vi inte så mycket...

Men sen vid 19 så åkte vi te Tjärnberg te Samuels kompis Isak som e 12 dagar yngre än Samuel men 3,5kg tyngre *hihihi* å så hans mamma Ann å pappa Stefan... Å där fick Samuel mer presenter: 2 bodysar: en där det står: En stjärna är förr, Lillebror & en tröja me en nalle på å en jätte go lejon nalle.... Där snaskade vi på chips & varma smörgåsar som Ann hade slitit me.. Papporna drack en hel del whiskey å mammorna drack pommac..
Sen fick jag köra hem.. Å de var halt som tusan över skogen så hastighetsmätaren stod på 40... Klockan blev rätt mycket runt 1 när vi kom hem... Så det passade bra me Samuels mat tider.
Vi låter kanske som dåliga föräldrar.. men först å främst så har vi inte fått rutiner än... Å sen hade jag pyjamas med te honom så det var bara å lägga han vid tutten när vi kom hem!




Stefan & sonen Isak Ann som lånar lille Samuel
SÖNDAG
Idag har det vart en pappa dag... Pappa har fått ta hand om Samuel så jag fick städa lite i röran på övervåningen..
Sen lagade jag mat i 2h. Det blev stekt lövbit, hemma gjorda klyftpotatis, bryt bönor, rödvinsås & varma tomater. Å det blev riktigt gott..





Samuel skäller på Fingal

Sen kom Anders, Maria & Wilma på besök.. Wilma diggade bullarna & popcornen... Å hon pratade om bebis hela tiden... Jäklar va mycket det händer me barn på 3 månader.
Samuel har nog haft ont i magen idag... sovit dåligt å lite små skrik attacker

Nu blir det mys kväll framför tv:n... Me popcorn å dricka!

Kram!

Upplagd av Mamma i bondgarn kl. 12:49 0 kommentarer

den 7 mars 2008

Idag skulle jag födas!


Idag skulle lille Per Anders Samuel Aas födas egentligen!

En dag gammal. 1 December : v.26+1

98 dagar. 7 Mars :40+0

Upplagd av Mamma i bondgarn kl. 06:37 0 kommentarer

UUUUU va je e trött!
Vi var te karlstad igår jag å lille mannen... Skulle på ögonundersökning, vikt å längd å läkarsamtal... Först försov vi oss... lillen vaknade å ammade vid 04,30 - 05,30.. Å vi skulle egentligen upp då alltså 05,30.. Men då hade han ju redan ammat så då kunde man ju sova 1h te... Så jag ställde om klockan te 06,30.. MEN jag vaknade 07,20 å skulle åka 07,45..PANIK! Försökte få väck på A att han skulle tvätta å klä Samuel så skulle jag under tiden sminka mig å klä på mig å fixa en flaska te S.. ( han får min första mjölk på flaska 2ggr om dan) Men när jag kom upp me flaskan så hade dom somnat om å ni ska inte tro att han va ren å hade kläder på sig.. NOP! Jag tog S å tvättade å satt på honom kläder snabbt.. Å sen fick jag äntligen lite fart i Andreas så han gav honom flaskan så jag kunde ut å bära ut vagnen å starta bilen å skrapa rutorna.. Sen va det jag som tog Samuel å försökte att snabbt få honom i bil barnstolen (han diggar den inte).. Å iväg!!! Klockan va då 07,55.... Solen sken lågt som F_ _. så jag såg knappt vägen.. Men ner kom vi å vi var bara 1 ynka minut försent te avd. *SUCK*



Sen blev de ett extra möte intryckt innan vi kom te ögon... Sen iväg å växla mer pengar pga att jag hade visst inte så mycket små mynt te p-biljetten. så ut å fixa längre p-biljett!
Sen möte me kuratorn å vikt å tutta!
Sen blev de jätte segt... DR. kunde inte ha samtal förrens vid 16,00... Va fan ska man göra nu i 2h... Men de va ju att stri skit med andra mammor å ta nåt i cafeterian!
Strax innan 16 så vaknade S å ville tutta så med en skrikande bebbe försökte jag få tag i nyckel te de rummet vi skulle ha möte i. Å in å amma å sen kom dr. K-GE å kontaktisarna Marie å Ann.. Å så tog vi längd å huvud igen. Han vägde 2690gram, va 47cm lång & huvudets omkrets va 32,9cm... Så han va godkänd.. Så vi blev utskrivna...! Kändes jätte konstigt! Vill liktsom inte på ett sett... Kommer sakna alla så enormt! K-Ge undersökte honom å Samuel va jätte pigg å vaken å halv prata me dr.
Sen fick man en hel del papper å skriva på en del.
Å sen skulle jag egentligen te en Jolie & bebben Gabriel men då hade dom fått besök.. Å jag som hade hållt mig med det lilla toabesöket.. Så det va att hålla sig hela vägen hem... men vid Råda va jag så hungrig å kiss nödi så jag ringde Linda så hon fixade e smörgås te mig å handlade en pizza som jag åt när jag kom hem 20,00 å såg då "du blir vad du äter" passande va???? Sen blev de sängen..

Samuel har varit väldigt bökig i natt... tuttat en 3-4ggr... Så nu sover han i vagnen i köket å de e väldigt djupt... Jag dammsög med min tjutande dammsugare brevid honom förut... flyttade runt vagnen å A lagade mat.. Men han vaknade inte! Gud så bra... ville inte ha en unge man va tvungen att tassa på tå för så den inte skulle vakna!


Tvättmaskin går för fullt..
Hunnit me mycket nu idag! tvättar, dammsugit huset, skakat mattor, ätit frukost, ätit mat, diskat, steriliserat flaskor, bäddat rent i sängen & vattnat blommor Å nu sitter jag här!
Får se vad som händer idag... kanske te snickarbacken........??

Kanske skriver mer ikväll!
Kram! Upplagd av Mamma i bondgarn kl. 05:54 0 kommentarer

den 5 mars 2008

Samuel strl.50 å har sovit!

Hejsan där ute!

Idag har Samuel fått på sig strl. 50 å det passar något så när.. Sen så har han sovit bra under dagen: 1 gång i ca.3h. å va skönt de va.. Mormor Eva har köpt en speldosa te han å den verkar va uppskattad... Sen har han legat naken vid gymmet å kissat å de e la sådär kul (tycker han) ... men han kommer nog på de roliga snart me det.. Å att det e skönt å ligga naken.


Han har varit mycket bättre på att finna tummen oxå!


Idag hann jag fan inte laga någon mat heller så vi åt rester... fy fan va tråkigt (oj vad jag svär).



Jag har suttit vid datorn å kollat ut vilka foton jag vill ha på riktiga kort oxå... å det blev endel.. 561st 2007 från april å framåt & 391st från i år! Blir ju mycket kort tagna nu på lillprutten =)



Imorgon ska vi (jag & Samuel) åka te karlstad igen på ögonkontroll å läkar besök... uuu vi ska va i karlstad 9,45... det blir att gå upp riktigt tidigt ju!



Har fått fix på den dumma försäkringskassan oxå, ska få pengar på fredag! =)=)=)=)=) Jippie!


Har pratat me min kompis på snickarbacken idag oxå.. å jag hoppas de verkligen löser sig för henne... inte kul å ha det så! Du ska ju orka busa me Samuel sen ju! hihihi

Sen kom min gulliga granne Marit hit... å höll mig sällskap ett tag å det var guld värt... Men lite konstigt oxå... de va ju så länge sen å så va ju inte gull Joar me som han brukar va ju! pga lille Samuels infektions risker! Men jag hoppas RS tiderna tar slut snart så hänger vi me på kladdis *Marit* hihihi

Ha det jätte bra där ute i snö ovädret!

Kramar



Upplagd av Mamma i bondgarn kl. 13:29 1 kommentarer

den 4 mars 2008

3års dag!!!

Firas me gnabb =(

jaja.. så e det.. men de e nog bra nu tror jag!!!

orkar inte skriva så mycket Samuel ammar på höger arm!

Vi ska gå å få lillprutt badad.. kort från sista badet kommer här!

E fattig.. försäkringskassan velar som vanligt så jag får nog inte pengar förrens nästa vecka *ghaaa*

Kan väl skriva va vi åt idag å som Samuel ska äta imorgon iallafall: broccoli å skink gratäng å jätte smala spagetti!!!

kram frå e lätt irriterad Joje Upplagd av Mamma i bondgarn kl. 13:38 0 kommentarer

den 3 mars 2008

Karlstad resa i natt å te avd. 10


Sover så sött å e väldigt inlindad på det kalla rummet på patient hotellet!

Ja som sagt vi åkte te Karlstad igår kväll.. jag å min lilla son Samuel. Han är idag i v.39+3. Han har ju fått pungbrock å jag tyckte det åkte ner så mycket tarm i det igår å blev väldigt hårt.. Jag kunde trycka upp tarmen men den åkte ner igen.. Låter kanske läskigt men det e inte så farligt.. Ville iallafall att dr. skulle kolla upp det å kanske skynda på op. lite. Men det var ingen fara. Så vi sov på hotell inatt... så glamoröst som de låter e det inte... de va patienthotellet...!
pallar inte skriva mer... han ligger å ammar på höger armen så jag måste skriva me vänstern å de e inte så lätt...

Men en sak... jävla vilket fint VÅR väder de va i karlstad idag... känner nästan vår känslor!

Kramar Upplagd av Mamma i bondgarn kl. 11:08 1 kommentarer Senare inlägg Startsida Prenumerera på: Inlägg (Atom)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0